Kakukkfű szirup

Balzsamként simogat – ha fáj a torok

A kakukkfüvet évezredek óta használja az emberiség – mind a gyógyításban, mind a gasztronómiában.

A kakukkfű antibakteriális, antivirális hatással rendelkezik. Az egyik legcsodálatosabb gyógynövény légúti megbetegedések kezelésére, ezen túl serkenti az emésztést és szélhajtó hatása is van.

A kakukkfű két illóolaja, melyeknek gyógyhatását is köszönheti, a timol és a karvakrol. Ezek adják kellemes aromáját és erős antiszeptikus hatását, ezek tudják megállítani a szervezetünkben lévő kórokozó baktériumok szaporodását.

A gyógyhatású termékként elismert kakukkfű szirupunk alkalmas az immunrendszer erősítésére, a légúti megbetegedések megelőzésére, illetve, ha már megjelent a betegség, remekül oldja a légutakban keletkező váladékot, csillapítja a köhögést, segít orrdugulás esetén és enyhíti a nátha tüneteit.

A kakukkfű szirup alkalmazása

Megelőzésre, ha az immunrendszer erősítése a cél: napi 1 teáskanál a javasolt adag.

Betegségek esetén napi 3 x 1 evőkanállal érdemes fogyasztani belőle.

A kakukkfű szirup nemcsak hasznos a szervezetünknek, hanem finom is, ezért fogyasztható önmagában, feloldhatjuk teában vagy vízben, felnőtteknek pedig semleges ízű pálinkába téve is ajánljuk (hígítási arányként az 1 rész szirup – 1 rész pálinka javasolt).

Magyarországon a jelenleg forgalmazott kakukkfű készítmények zömében a kakukkfű alkoholos kivonata található, mely gyermekeknek nem ajánlott, kakukkfű szirupunk viszont 2 éves kor felett adható gyermekeknek is.

Kinek ajánljuk?

Gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják, gyermekeknek 2 éves kortól adható.

Kinek nem ajánljuk?

Ahhoz, hogy a kakukkfű gyógyhatásait minél inkább megőrizzük, a szárított gyógynövényt cukorszirupban főzzük fel, ezért a kakukkfűszirup szedése cukorbetegség, illetve inzulinrezisztencia esetén nem javasolt.

IMG_20200310_080250
IMG_20200310_074413
IMG_20200310_080216
IMG_20200310_080140

Előző
Következő

Hogyan készül a kakukkfű szirup?

Mint minden termékünk, úgy a kakukkfű szirup esetében is gazdaságunkban történik az előállítás. A kakukkfű megtermelésén túl mi végezzük a termék előállításának teljes folyamatát – szedjük, szárítjuk, és mi készítjük el belőle magát a szirupot is.

A kakukkfű szirup készítésének első lépéseként a cukorból karamellt készítünk, melyet vízzel hígítunk és ebben főzzük fel a megfelelő mennyiségű, szárított kakukkfüvet. Hűtés után rögtön üvegekbe töltjük.

A kakukkfű szirup nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, adalékanyagot. Ízét, illatát maga a kakukkfű adja, színét pedig a karamellnek köszönheti.

Büszkék vagyunk arra, hogy birtokunkon évek óta vegyszermentesen folyik a termelés, a Sudár Birtok biogazdasággá nyilvánítása folyamatban van.

„Megbetegedés esetén gyorsan használ, 3-4 nap alatt teljesen elmúlnak a megfázás tünetei.”
Anikó

„Óvodás korú gyermekem rendszeresen szedi és nem hiányzik betegség miatt az oviból.”
Laci

„Megszüntette a hosszabb ideje fennálló hurutos köhögésemet”
Margit

„Dohányosként sokat segít a váladék ürítésében.”
Marci

A kakukkfű szirup megrendelhető a sudarbirtok@omnicont.hu email címen, valamint a +36-30-3779771-es telefonszámon.

Várjuk viszonteladóink jelentkezését is!