Orvosi zsálya levél

900 Ft

A zsálya teája toroköblögetésre kiváló, mézzel együtt pedig hurutoldó hatással bír. Levelét, ha porítjuk, szájvizeket, fogporokat készíthetünk belőle. Az egyik legjobb vértisztító gyógynövény, elsősorban ekcéma, köszvény és nehezen gyógyuló sebeknél. Javítja az étvágyat, segíti az emésztést, erősíti az idegrendszert és stressz csökkentésre is alkalmas.

Elfogyott

Leírás:

Orvosi zsálya

Salvia officinalis

Összetevők: 100% orvosi zsálya levél
Kiszerelés: 30 g

A Zsálya története:

Az orvosi zsálya hazája a Földközi-tenger vidékén van, az ott élt ókori görögök és rómaiak kezdetekben tartósításra használták. Hamar felfigyeltek azonban gyógyhatására is, erre utal a latin ’salvia’, gyógyítani neve. A keresztes hadjáratok után földöntúlinak hitt ereje Európában is elterjedt: „Aki örökkön kíván élni, májusi zsályát kell annak enni.”

Magyarországon először a kolostorkertekben ültették és használták gyógynövényként, innen indult hódító útjára. Az orvosi vagy kerti zsálya évelő, jól áttelelő növény, ma a hazai zsályafajok legismertebbje.

Az Orvosi zsálya tea gyógyhatásai:

A zsályáról régen azt tartották, hogy minden betegségre jó, ma néha ezért növényi aszpirinnek is nevezik. Már a középkortól alkalmazták hasi fájdalmakra, bél panaszokra, légúti megbetegedéseknél, alvászavaroknál és nagymértékű izzadásnál. Ez utóbbi területen igazi varázsló a zsálya: azoknál, akik izzadnak, izzadáscsökkentő, akik nehezen izzadnak, izzasztó hatású. A változókorban lévő hölgyeknél például erősen javasolt napi 2 csésze tea fogyasztása.

A levelek forrázata illóolaj- és cseranyag-tartalmuk miatt fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladás gátló hatású. Szabályozza a faggyúkiválasztást, csökkenti a pattanások kialakulását, fejbőrbe masszírozva korpásodás és hajhullás ellen is hatásos.

Teája toroköblögetésre kiváló, mézzel együtt pedig hurutoldó hatással bír. Levelét, ha porítjuk, szájvizeket, fogporokat készíthetünk belőle. Az egyik legjobb vértisztító gyógynövény, elsősorban ekcéma, köszvény és nehezen gyógyuló sebeknél. Javítja az étvágyat, segíti az emésztést, erősíti az idegrendszert és stressz csökkentésre is alkalmas.

A zsálya akkor is jusson eszünkbe, ha stabilabb lelkiállapotra vágyunk vagy félelmeinket szeretnénk eloszlatni!

Az Orvosi zsálya tea használata:

 

Ellenjavallat

A zsálya csökkenti a tejelválasztást, szoptató anyák ezért ne használják sokat. A zsályatea várandós nőknek, valamint alacsony vérnyomásúaknak sem javasolt.

Sudárbirtok fűszer és teakínálat

Minden nálunk kapható fűszer- és gyógynövényt magunk termesztünk a birtokon. A szedéstől a szárításon át a csomagolásig az egész folyamat nálunk zajlik, zárt rendszerben, hagyományos technikákat alkalmazva, ezért termékeink magas minőséget képviselnek, illatosak és zamatosak maradnak mindaddig, amíg ételeidbe kerülnek. A nagyipari feldolgozáshoz képest nem alkalmazunk adalékanyagokat, tartósítószereket és színezőanyagokat, nálunk tényleg a valódi fűszereket, teákat kapod, ezért, ha még nem használtad őket, elsőre kicsit érdemes óvatosabban bánnod velük, mint ahogy megszoktad. Sokkal kevesebb is elég belőlük, hogy ugyanazt az ízhatást elérd????

Ha a közelben laksz, gyere el hozzánk saját tárolóedényeddel, termékeink csomagolásmentesen, kimérve is megvásárolhatók.