Rozmaring tea, morzsolt

900 Ft

Elfogyott

Leírás:

Rozmaring

Rosmarinus officinalis

Összetevők: 100% rozmaring
Kiszerelés: 30 g

A Rozmaring története

A rozmaring nevének (Rosmarinus) jelentése a „tenger harmata”.
A növény Dél-Európában, Nyugat-Ázsiában és Észak-Afrikában őshonos, ahogy a neve is mutatja, eredetileg a párás tengerpartokat szerette. A Kárpát-medencébe a rómaiak hozták, és terjesztették el, mint illat-, gyógy- és fűszernövény. Magyarországon a Árpád-házi Szent Erzsébetig nyúlik vissza a története, aki után a rozmaringból készült illatszert a „magyar királyné vize”-nek tartották egész Európában.
Az ókori görögök úgy vélték, serkenti az agyműködést, ezért a diákoknál mindig volt egy-egy rozmaringágacska.
Később a szerelmesek hűségének a jelképe lett, ma is sokszor találkozhatunk vele esküvői asztalok díszeként. A németek és a svábok életét ma is végigkíséri a rozmaring, megtalálhatjuk az olyan fontos eseményeknél, mint a születés, az esküvő, a keresztelő vagy a végső búcsú.

A Rozmaring tea gyógyhatásai

A rozmaring levele, virága és illóolaja más-más tulajdonságokkal rendelkezik, a levelében megtalálható flavonoidoknak köszönhetően antioxidáns tulajdonságú. Antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatással is bír, emellett serkentően hat a központi idegrendszerre, javítja a végtagok vérkeringését, és enyhíti az izomfájdalmakat.
Alacsony vérnyomás esetén stimuláló szerként használható.
Ismert étvágyfokozó, illetve emésztést elősegítő hatása is, ezért találkozhatunk vele nehezebb ételek, húsok fűszereként, vagy szélhajtó, emésztést támogató teakeverékekben.
Kiválóan használható a reumás panaszok enyhítésére, idegzsábánál bedörzsölő vagy gyógyfürdőként alkalmazva.

A Rozmaring tea használata:

 

Ellenjavallat:

 

Sudárbirtok fűszer és teakínálat

Minden nálunk kapható fűszer- és gyógynövényt magunk termesztünk a birtokon. A szedéstől a szárításon át a csomagolásig az egész folyamat nálunk zajlik, zárt rendszerben, hagyományos technikákat alkalmazva, ezért termékeink magas minőséget képviselnek, illatosak és zamatosak maradnak mindaddig, amíg ételeidbe kerülnek. A nagyipari feldolgozáshoz képest nem alkalmazunk adalékanyagokat, tartósítószereket és színezőanyagokat, nálunk tényleg a valódi fűszereket, teákat kapod, ezért, ha még nem használtad őket, elsőre kicsit érdemes óvatosabban bánnod velük, mint ahogy megszoktad. Sokkal kevesebb is elég belőlük, hogy ugyanazt az ízhatást elérd????

Ha a közelben laksz, gyere el hozzánk saját tárolóedényeddel, termékeink csomagolásmentesen, kimérve is megvásárolhatók.

Hungarian