Kezdőlap » Rólunk

Bemutatkozunk

Ahogy mi műveljük, a föld is úgy művel minket.

Ezért nyúlunk hát minden röghöz, minden növényhez és állathoz – szeretettel.

A Sudár Birtok egy hagyományos értékrenden alapuló modern, családi gazdaság. A fenntartható fejlődésben hiszünk, abban, hogy felmenőinktől kapott évszázados tudás a mi kezünk által újra megtestesülhet, és általunk adható tovább a jövő generációinak.

Rólunk

A Sudár Birtokon fűszer,- és gyógynövényeket termesztünk

Több mint hat hektáros fenntartható gazdaságunkban szántóföldi növénytermesztés mellett fűszer- és gyógynövénytermesztéssel foglalkozunk. Magas minőségű, tiszta élelmiszer létrehozása a szándékunk, ezért nem használunk műtrágyát és vegyszereket, a földet saját istállótrágyánkkal gazdagítjuk, és biológiailag lebomló növényi főzeteket alkalmazunk a kártevők ellen.

A Sudár Birtokon mi magunk dolgozzuk fel a növényeket

Jelenleg 17 féle növényt termesztünk, és dolgozunk fel. A kézzel történő szedést követően a növényeink szárítása természetes úton, padláson történik. A morzsolást is kézzel végezzük, saját magunk csomagoljuk, így a teljes technológiai folyamatot zárt rendszerben, a saját ellenőrzésünk alatt tarthatjuk.

Termékeinkről

Termékeink nem tartalmaznak:

Sudár Birtok - generációk szolgálatában

A termelés mellett a tudásátadást is fontos küldetésünknek érezzük, így birtokunk tavasztól őszig – előzetes bejelentkezés alapján – mindenki számára nyitva áll. Lehetőség van iskolásoknak projektnapra ellátogatni hozzánk, felnőtt látogatóinknak pedig workshopokon részt venni, ahol egy-egy téma köré csoportosítva mutatjuk be a növényeket fűszerként és gyógynövényként hasznosítva.

A Sudár Birtok folyamatos fejlesztése

Célunk, hogy a szántóföldjeink magasabb arányának bevonásával egyre nagyobb területen termeszthessünk fűszer-, illetve gyógynövényeket, figyelembe véve Vevőink, Partnereink egyedi igényeit is. A megtermelt növényeket frissen és szárítva értékesítjük. Fűszereink, teáink, valamint fűszer- és teakeverékeink mellett fűszerpaprika őrlemény, paprikakrém, illatpárnák, kakukkfűszirup színesíti a jelenleg 45 féle termékből álló termékpalettánkat.

Akár látógatóként, akár vásárlóként jöttél, szeretettel köszöntünk.
Érezd magad itthon!